tirsdag 28. juni 2011

Elmiens første reisebrev

7 netter har jeg sovet i dette landet – Sør Afrika. En liten evighet og samtidig bare en kort uke fylt med inntrykk og ”første-gang-jeg-gjør-dette” opplevelser. Første klesvask, første frokost, første helg, første gang i butikken, første gang jeg møter en tigger og ikke vet hva jeg skal svare, første gang jeg sykler på min nyinnkjøpte sykkel til skolen osv. Hvordan skal jeg kommunisere hvordan jeg har det her nede? Den korte versjonene.

Jeg går på språkskole fra 9-16 fra mandag til fredag. Målet er å lære nok afrikaans til å gjøre seg passelig forstått og for å henge med i sosiale kontekster. Vi er 8 stykker i klassen og opplegget er veldig pedagogisk. Vi har fått ”nye” identiteter som vi utforsker ved å lære hva de ulike yrkene, personkarakteristikkene etc er på afrikaans. For øyeblikket heter jeg derfor Elmien Elhof og er etymolog (insektekspert) med sommerfugler (Skoenlappers) som mitt spesialfelt.

Ellers er det høst her nede – mange trær er bladløse og det blåser og regner søtt og stadig. Alle studentene er på vinterferie, så campus er foreløpig nesten folketomt. Jeg har gått til innkjøp av et digert teppe og går med skjerf døgnet rundt. Likevel har jeg pådratt meg en liten høstforkjølelse. Pytt pytt (eller ”sympies”), det går over.

Konklusjonen blir at jeg har det fint, selv om det innimellom er slitsomt å være så fremmed for alt som til vanlig er kjent. Naturlig nok.

Beste hilsner fra Aina Marie

Utsikten fra mitt midlertidige soveromsvindu.

Utsikten fra klasserommet (som ligger i 6 etg.)

Skilt i den botaniske hage, på utflukt med språkklassen.

Klasserommet.

Første gang... klestørk.

4 kommentarer:

 1. Hei Aina!:)
  Eg skriev akkurat en 'kommentar', men så tror eg ikkje d blei lagra aligavel, så eg skrive en t, sånn i tilfelle;)
  SÅ kjekt at du skrive blogg mens du e i Sør-Afrika:)Og som alltid skrive du så fint:)
  Kan anbefale å besøke Hillsong Church- fantastiske mennesker og herlige gudstjenester:) Og spis lunsj/middag på Old biscuit mill en lørdag-kjempe god mat;)
  Ta godt vare på deg selv! :) Gode klemmer fra Ingrid

  SvarSlett
 2. Flott å få blogg-kontakt med deg igjen. Noen år siden sist, og en innmari grei måte å kommunisere så mange nye opplevelser til oss kjente i Gamle-landet. Stilig fjell i utsikten fra klasserommet gitt. Grattis med ny sykkel ;-) Snodig med høst hos deg - her er det fullsommer - grønne tunge trær og massevis av ulike markblomster. Ska prøve å blogge litt innimellom jeg også - moder Norge gir også innimellom nye opplevelser.
  Klemmer fra sommer-natten <3

  SvarSlett
 3. Hei Aina!
  Så kjekt å lese bloggen din igjen! Skal bli spennende å følge livet ditt i Sør-Afrika, og å lese dine eksepsjonelt gode formuleringer! Masse lykke til :) Klem

  SvarSlett
 4. Heisann! Blir spennende å følge deg her på bloggen. Håper du får et fantastisk og innholdsrikt år! (og god bedring) =)

  SvarSlett